Slideshow

(11 Bilder)

wiese

Balancing the efficient use of land with private parking needs requires creativeness and a new way of thinking. The ideal solution was found by providing capacity under the houses, claiming more space for outdoor activities and gardens while creating a pleasant living environment. The existing topography provided the ideal location for five refined spilt-level townhouses in a beautifully situated prominent area in Stockerau. An inclining interior wall acts as a divide between each dwelling; and the feature is mirrored once more in the street level view. The parking area leads comfortably down to the kitchen/dining area and smoothly flows up towards the bedroom area. Situated in the southern corner, two semi-detached properties are formed from a crystal-shaped exterior. Each property comes complete with private gardens.

  • Facts
  • Status: Commences October 2013
  • Category: Housing, 7 Units
  • Client: Gebös - Gemeinnützige Baugenossenschaft Österreichischer Siedler und Mieter
  • Location: Stockerau, NÖ
  • NetArea: ca. 725 m2
  • Completion: Prefabricated Elements 
  • Completion: 2015
  • Landscape Architect: zwoPK Landschaftsarchitektur

      

wiese

Slideshow

(11 Bilder)

Balancing the efficient use of land with private parking needs requires creativeness and a new way of thinking. The ideal solution was found by providing capacity under the houses, claiming more space for outdoor activities and gardens while creating a pleasant living environment. The existing topography provided the ideal location for five refined spilt-level townhouses in a beautifully situated prominent area in Stockerau. An inclining interior wall acts as a divide between each dwelling; and the feature is mirrored once more in the street level view. The parking area leads comfortably down to the kitchen/dining area and smoothly flows up towards the bedroom area. Situated in the southern corner, two semi-detached properties are formed from a crystal-shaped exterior. Each property comes complete with private gardens.

  • Facts
  • Status: Commences October 2013
  • Category: Housing, 7 Units
  • Client: Gebös - Gemeinnützige Baugenossenschaft Österreichischer Siedler und Mieter
  • Location: Stockerau, NÖ
  • NetArea: ca. 725 m2
  • Completion: Prefabricated Elements 
  • Completion: 2015
  • Landscape Architect: zwoPK Landschaftsarchitektur

      

wiese

Balancing the efficient use of land with private parking needs requires creativeness and a new way of thinking. The ideal solution was found by providing capacity under the houses, claiming more space for outdoor activities and gardens while creating a pleasant living environment. The existing topography provided the ideal location for five refined spilt-level townhouses in a beautifully situated prominent area in Stockerau. An inclining interior wall acts as a divide between each dwelling; and the feature is mirrored once more in the street level view. The parking area leads comfortably down to the kitchen/dining area and smoothly flows up towards the bedroom area. Situated in the southern corner, two semi-detached properties are formed from a crystal-shaped exterior. Each property comes complete with private gardens.

  • Facts
  • Status: Commences October 2013
  • Category: Housing, 7 Units
  • Client: Gebös - Gemeinnützige Baugenossenschaft Österreichischer Siedler und Mieter
  • Location: Stockerau, NÖ
  • NetArea: ca. 725 m2
  • Completion: Prefabricated Elements 
  • Completion: 2015
  • Landscape Architect: zwoPK Landschaftsarchitektur

      

wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese

wiese

Balancing the efficient use of land with private parking needs requires creativeness and a new way of thinking. The ideal solution was found by providing capacity under the houses, claiming more space for outdoor activities and gardens while creating a pleasant living environment. The existing topography provided the ideal location for five refined spilt-level townhouses in a beautifully situated prominent area in Stockerau. An inclining interior wall acts as a divide between each dwelling; and the feature is mirrored once more in the street level view. The parking area leads comfortably down to the kitchen/dining area and smoothly flows up towards the bedroom area. Situated in the southern corner, two semi-detached properties are formed from a crystal-shaped exterior. Each property comes complete with private gardens.

  • Facts
  • Status: Commences October 2013
  • Category: Housing, 7 Units
  • Client: Gebös - Gemeinnützige Baugenossenschaft Österreichischer Siedler und Mieter
  • Location: Stockerau, NÖ
  • NetArea: ca. 725 m2
  • Completion: Prefabricated Elements 
  • Completion: 2015
  • Landscape Architect: zwoPK Landschaftsarchitektur

      

wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese
wiese