Slideshow

(5 Bilder)

Medienzentrum Musikuniversität Wien

Communication is key. Meeting places and communal zones formed the core of the media campus centre plan for the music university in Vienna. The existing campus inspired the process of design connecting the new media centre with its surroundings on a smaller scale. Raised platforms, terraces sheltered above by the cantilevered floors above encompass the recessed ground floor. Exterior perspectives continue in the interior of the building. Seating areas and interacting zones encourage communication.

  • Facts
  • Status: Open/Public Competition 2012
  • Category: Public Building, University
  • Client: Bundesimmobiliengesellschaft
  • Location: Vienna
  • NetArea: ca. 4.900 m2
  • Construction: Prefabricated Elements 
  • Landscape Architect: Carla Lo Landschaftsarchitektur

Medienzentrum Musikuniversität Wien

Slideshow

(5 Bilder)

Communication is key. Meeting places and communal zones formed the core of the media campus centre plan for the music university in Vienna. The existing campus inspired the process of design connecting the new media centre with its surroundings on a smaller scale. Raised platforms, terraces sheltered above by the cantilevered floors above encompass the recessed ground floor. Exterior perspectives continue in the interior of the building. Seating areas and interacting zones encourage communication.

  • Facts
  • Status: Open/Public Competition 2012
  • Category: Public Building, University
  • Client: Bundesimmobiliengesellschaft
  • Location: Vienna
  • NetArea: ca. 4.900 m2
  • Construction: Prefabricated Elements 
  • Landscape Architect: Carla Lo Landschaftsarchitektur

Medienzentrum Musikuniversität Wien

Communication is key. Meeting places and communal zones formed the core of the media campus centre plan for the music university in Vienna. The existing campus inspired the process of design connecting the new media centre with its surroundings on a smaller scale. Raised platforms, terraces sheltered above by the cantilevered floors above encompass the recessed ground floor. Exterior perspectives continue in the interior of the building. Seating areas and interacting zones encourage communication.

  • Facts
  • Status: Open/Public Competition 2012
  • Category: Public Building, University
  • Client: Bundesimmobiliengesellschaft
  • Location: Vienna
  • NetArea: ca. 4.900 m2
  • Construction: Prefabricated Elements 
  • Landscape Architect: Carla Lo Landschaftsarchitektur
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien

Medienzentrum Musikuniversität Wien

Communication is key. Meeting places and communal zones formed the core of the media campus centre plan for the music university in Vienna. The existing campus inspired the process of design connecting the new media centre with its surroundings on a smaller scale. Raised platforms, terraces sheltered above by the cantilevered floors above encompass the recessed ground floor. Exterior perspectives continue in the interior of the building. Seating areas and interacting zones encourage communication.

  • Facts
  • Status: Open/Public Competition 2012
  • Category: Public Building, University
  • Client: Bundesimmobiliengesellschaft
  • Location: Vienna
  • NetArea: ca. 4.900 m2
  • Construction: Prefabricated Elements 
  • Landscape Architect: Carla Lo Landschaftsarchitektur
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien
Medienzentrum Musikuniversität Wien